Branko Greganović

Branko Greganović

predsednik IO
NLB

Branko Greganović je predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd od maja 2014. godine. Menadžer je sa veoma bogatim međunarodnim iskustvom u javnom i privatnom sektoru, korporativnim finansijama i restrukturiranju. Po završetku studija ekonomije, magistrirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani i menadžment na London Business School Univerziteta u Londonu. Poslovno iskustvo sticao je i u Narodnoj banci Slovenije, Ministarstvu finansija Republike Slovenije i Societe Generale banci, a projektno je sarađivao i sa Svetskom bankom i USAID. Branko Greganović je vodio tim M&A savetnika u procesu formiranja Grupe Droga Kolinska, a nakon toga, u ulozi finansijskog direktora grupe, i proces restrukturiranja Grupe Droga Kolinska. Pre dolaska u NLB Banku Beograd, Branko Greganović je vodio projekte naplate problematičnih kredita u Hypo Alpe Adria Banci u Hrvatskoj iz centrale banke u Klagenfurtu, Austrija.

 
NLB Banka Beograd je deo jedine međunarodne bankarske grupacije sa sedištem u Jugoistočnoj Evropi, NLB Grupe, koja je fokusirana isključivo na ovaj region, što doprinosi jedinstvenom razumevanju lokalnog okruženja i ljudi. U Srbiji posluju kroz mrežu prodajnih timova i prodajnih mesta, uključujući i 28 ekspozitura u svim delovima Srbije i, nudeći svojim klijentima, fizičkim i pravnim licima, jednostavna i lako dostupna rešenja, pomažu im da kreiraju uspešne lične, poslovne price – lokalno, regionalno i globalno. Poznavanje jezika, kulture i običaja ljudi u ovom regionu omogućava im da na najbolji način obezbede podršku i adekvatne savete klijentima, pomažući im da bolje upravljaju svojim finansijama i pripreme se za sve što dolazi.

NLB Grupa je u 2019. godini nastvaila trend profitabilnog rasta, kome su doprinele sve članice grupe, uključujući i NLB Banku Beograd koja je prošle godine ostvarila dobit od 4,1 milion evra.

Agenda