Ivan Ostojić

Ivan Ostojić

partner
McKinsey I Švajcarska

Globalni pogled na region – McKinsey

Ivan Ostojić je predvodnik McKinsey-jev inovativnog rada u Evropi, Bliskom Istoku i Africi, gde savetuje klijente iz različitih sektora o strateškim poslovnim modelima i organizacionim pristupima koji pokreću inovacije. Njegova stručnost posebno se ogleda u korišćenju digitalnih rešenja i napredne analitike.

Pre nego što se pridružio kompaniji McKinsey timu, proveo je šest godina kao istraživač, radeći na ispitivanju neurološke i hormonalne regulacije starenja i životnog veka.

Obrazovanje je sticao u nekoliko institucija: FMI, University of Basel - PhD, biohemija i molekularna biologija; ETH Zurich, Swiss Federal Institute of Technology - MSc, menadžment, tehnologija i ekonomija i Univerzitet u Beogradu - MSc, molekularna biologija, fiziologija.

-

McKinsey & Company

McKinsey & Company je globalna konsultantska kuća koja sarađuje sa vodećim preduzećima, državnim institucijama, nevladinim i neprofitnim organizacijama. Stručnjaci kompanije dugoročno rade sa klijentima sa ciljem da pomognu razvoj veština zaposlenih, optimizuju proizvodnju i primene nove radne metode.

Kompanija je prisutna u 133 grada i 67 zemalja širom sveta i, između ostalog, radi za 93 od 100 najvećih globalnih korporacija. Tim ove kompanije čini više od 30.000 zaposlenih, koji pričaju više od 130 različitih jezika. Od 2016. godine, McKinsey & Company je uključena u više od 90 projekata u regionu Jugoistočne Evrope, a te godine je otvorena i srpska kancelarija.

Agenda