Kori Udovički

Kori Udovički

predsednica UO
CEVES

Tri istraživanja o uticaju pandemije i preporuke za prevazilaženje problema

Osnivačica je i predsednica Centra za visoke ekonomske studije (CEVES) u Beogradu koja se bavi istraživanjem u ekonomiji i obrazovanju u jugoistočnoj Evropi.


Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1984. godine, magistrirala 1988. godine. Doktorirala je 1999. godine ekonomiju na Univerzitetu Jejl.

Istraživala je međuregionalnu trgovinu i integraciju između republika SFR Jugoslavije.

Od 1993. do 2001, radila je u Međunarodnom monetarnom fondu u Vašingtonu. Zatim se vratila u Beograd kao specijalna savetnica ministra finansija i privrede u Vladi Srbije. Godinu dana kasnije postala je ministarka za energetiku i rudarstvo u Vladi Republike Srbije.

Za guvernerku Narodne banke Srbije izabrana je 23. jula 2003. godine i na toj funkciji ostala do 25. februara 2004. godine.

Bila je asistent generalnog sekretara UN, asistent administrator Razvojnog programa UNDP i direktorka regionalnog biroa Razvojnog programa UN za Evropu i Zajednicu nezavisnih država.

Aprila 2014. godine izabrana je za ministarku državne uprave i lokalne samouprave i potpredsednicu Vlade Srbije. Tu funkciju obavljala je do avgusta 2016, kada je izabrana nova Vlada Srbije.

Njen ujak je bivši predsednik Bolivije Gonzalo Sančez de Lozada.

Agenda